Projecten

De projecten van Straqs

Een aantal van de projecten die we als Straqs hebben uitgevoerd.
Daarnaast adviseer ik zowel Nederlandse bedrijven die in Duitsland zaken willen doen als Duitse bedrijven die de Nederlandse markt willen betreden.

Business Innovation Center De Gasfabriek

De wereld verandert in een razend tempo. Nieuwe technologie maakt totaal nieuwe businessmodellen mogelijk. BIC De Gasfabriek helpt bedrijven met het ontwikkelen van toekomstbestendige business.

Vanaf de start in 2015 ben ik al betrokken bij de ontwikkeling van De Gasfabriek. Sinds 2018 ben ik tevens directeur van GSWRX B.V., het innovatiecentrum op het campusterrein van De Gasfabriek.

Kijk op www.degasfabriek.com voor meer informatie.

AUTRAQ

Hoe garandeer je de authenticiteit van je product in een wereld waarin we overspoeld worden door namaakproducten?

AUTRAQ heeft op basis van blockchaintechnologie een systeem ontwikkeld waarmee alle stappen in de supplychain worden vastgehouden. Al in de productie krijgt een product een unieke herkenningschip mee waardoor de authenticiteit te allen tijde te garanderen is. Met de AUTRAQ App op een smartphone (met NFC reader) kan een klant eenvoudig de echtheid van het merkproduct verifiëren.

Maar deze informatie biedt alle partijen eindeloos veel mogelijkheden. Wat te denken van voorraadbeheer bij de transporteur en winkel. De mogelijkheid om als producent direct in contact met de klant te komen en handige tips mee te geven om nog langer te kunnen genieten van zijn net gekochte merkproduct. En bij schades of problemen is direct te zien waar het in de keten is misgegaan!

AUTRAQ is een mooi voorbeeld van de unieke samenwerking binnen het Business Innovatiecentrum De Gasfabriek in Deventer. Naast Straqs werken Coinversable en Albert van der Meer samen aan deze veelbelovende startup.

AUTRAQ werkt met een overzichtelijk abonnementsmodel en is dus laagdrempelig voor de gebruiker. Kijk op www.autraq.com voor meer informatie.

Stemin Breitbach

Stemin Breitbach is gespecialiseerd in mechanische aandrijftechniek en ontwerpt, produceert en distribueert schakelbare en niet schakelbare koppelingen alsmede omspannen aandrijvingen.

Stemin Breitbach is met name actief in de Benelux en Duitsland. In Duitsland wilde men het marktaandeel structureel vergroten en Stemin Breitbach als onderneming beter op de kaart zetten. Door het structureren van de verkoopactiviteiten, actieve marktbenadering en inzet van marketingtools is de omzet structureel verhoogd.
Daarnaast was ik sparringpartner voor de ceo en heb ik de externe contacten onderhouden en uitgebreid.

Kijk op www.steminbreitbach.com voor meer informatie over dit mooie bedrijf.

Bundesland Schleswig Holstein

In oktober 2015 vroeg het bundesland Schleswig Holstein of wij konden helpen met de eerste opvang van vluchtelingen. In deze periode kwamen er dagelijks enorm veel vluchtelingen aan waardoor er een nijpend tekort was ontstaan aan opvang in de vorm van tijdelijke huisvesting.

Straqs heeft snel kunnen schakelen door gebruik te maken van haar netwerk en heeft in korte tijd het bundesland kunnen helpen met de levering van honderden wooncontainers uit Turkije. Straqs heeft tevens gezorgd voor de turn-key oplevering van deze containers die als bouwpakketten uit Turkije geleverd werden.

Een keer sparren over straks?

Wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.